Over OneMovement

OneMovement is opgericht door Laurens Hofman. Ik ben altijd bezig geweest met klimmen, klauteren, springen en salto’s maken. Op mijn 14e kwam ik erachter dat er een sport bestond voor wat ik altijd al deed. Freerunning. Ik startte bij een lokale turnvereniging waar ze freerunninglessen aanboden. Hier ging ik elke week 1 uurtje trainen.

Toen ik 15 jaar oud was ging ik naar het MBO sportcollege en volgde daar de opleiding sport en bewegingsleider. In het 3e leerjaar ging ik stage lopen bij de lokale turnvereniging KDO Krimpen en begon daar lessen te geven. In combinatie met mijn sportopleiding pakte dat erg goed uit. De lessen werden organisatorisch verbeterd en didactisch verantwoord. Tot 2018 heb ik hier de lessen gegeven.

Na de opleiding sport en bewegingsleider ben ik de opleiding sport en bewegingscoördinator gaan volgen. Tijdens deze periode heb ik stage gelopen bij Dansh bureau voor sport. Hier heb ik samen met Shurdon Faneyte en Martijn Spronkers de BMX-Fietsclub opgericht een omni-vereniging die BMX en Freerunning lessen aanbied. Ik heb daar op 5 verschillende school sport verengingen freerunlessen  opzeget.

Na mijn opleiding wilde ik voor mijzelf beginnen omdat ik de noodzaak zag dat er een freerunning beweging op gang moest komen die de sport op de juiste manier kan vertalen naar lessen.

Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en zijn er op 4 verschillende plekken in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel locaties waar freerunning wordt aangeboden. Het doel van OneMovement is om zoveel mogelijk kinderen/jongeren met elkaar te verbinden die de sport freerunning beoefenen of willen gaan beoefenen. Wij proberen je zoveel mogelijk tools te geven om een goede freerunner te worden.

Freerundocent Jim van Nes

Streetname: Jimbo Jambo?

Ik ben via Laurens in de freerun wereld gekomen in 2017. Hiervoor was ik wel altijd bezig met trampoline springen, klimmen en over alle hekjes en randjes heen aan het lopen.

In 2015 ben ik begonnen aan de opleiding sport en bewegen en via het keuzedeel wintersport ben ik Laurens tegengekomen. Deze kon verschillende salto’s op de grond die ik ook wilde kunnen. Zodoende uitgenodigd om een keer mee te trainen in zijn freerunles en daarna geen training meer gemist. Na een tijdje had ik een stage nodig en ben ik stage gaan lopen waar Laurens de omni-vereniging met anderen had opgezet. Zo ben ik zelf ook steeds meer lessen beginnen te geven en tegelijkertijd ook mijn eigen motorische vaardigheden omhoog kunnen krikken. 

In 2019 de opleiding afgerond en heb ik van het lesgeven mijn werk gemaakt. Ook ben ik bezig geweest met het vormgeven en uitvoeren van het keuzedeel Urban Sports voor studenten op het Albedacollege waarbij ik een jaar de rol had als student en docent. 

Aankomend schooljaar begin ik met de dubbele leraren opleiding pabo-alo in Nijmegen. Hierdoor zal ik wat minder te vinden zijn in de buurt van Rotterdam maar pak ik zeker wel alle kansen om nog les te geven en ik hoop kinderen met de zelfde passie voor freerunning te helpen om hun skills te upgraden.