Over OneMovement

Bij OneMovement zijn kinderen in handen van specialisten en professionals in de freerunsport. Laurens Hofman, oprichter van OneMovement, heeft meer dan 12 jaar freerun-ervaring en verzorgt inmiddels 8 jaar lang de lessen. Hij doet dit samen met door hem opgeleide coaches. Laurens weet niet alleen vanuit eigen ervaring hoe je de sport uitoefent door vrije trainingen en professionele wedstrijden, hij is ook gecertificeerd om de tricks zo goed mogelijk over te brengen op kids tijdens de lessen en workshops.

De missie van One Movement
De missie van OneMovement is ‘building a strong generation’. Dit doet OneMovement door te bouwen aan een omgeving die jongens en meisjes beter weerbaar maakt voor toekomstige uitdagingen in het leven. Een ‘movement’ of community waarbinnen kinderen uitgedaagd worden en de mogelijkheid krijgen om te kunnen groeien. Sterk te worden.

One Movement staat voor

  • Weerbaarheid
  • Dicipline
  • Passie
  • Vrijheid
  • Positiviteit

Weerbaarheid betekent dat we onze leden willen helpen sterker te worden, zowel fysiek als mentaal, zodat ze kunnen omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Discipline is nodig om ons doel te bereiken. We streven ernaar om gedisciplineerd te zijn in onze trainingen en ons dagelijks leven, zodat we onze doelen kunnen bereiken en succesvol kunnen zijn.

Passie is de drijvende kracht achter onze club. We willen onze leden inspireren en motiveren om hun passies na te streven en te ontdekken wat hen gelukkig maakt.

Vrijheid is belangrijk voor ons omdat we onze leden de ruimte willen geven om hun eigen pad te kiezen. We willen onze leden de vrijheid geven om zichzelf te zijn en hun eigen unieke reis te maken.

Positiviteit is de lijm die onze gemeenschap bij elkaar houdt. We streven ernaar om een positieve omgeving te creëren waarin onze leden elkaar kunnen ondersteunen en aanmoedigen om hun doelen te bereiken.

 
 
 

Meer over Laurens Hofman
Laurens Hofman is freerunner in hart en nieren. Zijn passie voor de sport sijpelt door in alles wat hij doet voor zijn bedrijf. Hij vertelt: “Ik ben altijd bezig geweest met klimmen, klauteren, springen en salto’s maken. Op mijn 14e kwam ik erachter dat er een sport bestond voor wat ik altijd al deed. Freerunning. Ik startte bij een lokale turnvereniging waar ze freerunning lessen aanboden. Hier ging ik elke week één uurtje trainen.”

De professionele freerun lessen van OneMovement zijn volledig opgezet door Laurens zelf. Door jaren hard werken en opleidingen volgen, weet hij hoe hij kids het beste kan trainen op een veilige, leuke en didactisch verantwoorde manier. Hij vertelt: “Toen ik 15 jaar oud was ging ik naar het MBO sportcollege en volgde daar de opleiding Sport en Bewegingsleider. In het 3e leerjaar gaf ik tijdens mijn stage les bij de lokale turnvereniging KDO Krimpen. Hierna ben ik de opleiding Sport en Bewegingscoördinator gaan volgen. Tijdens deze periode heb ik stage gelopen bij Dansh bureau voor sport. Hier heb ik samen met Shurdon Faneyte en Martijn Spronkers de BMX-Fietsclub opgericht. Het is een omni-vereniging die BMX en freerunning lessen aanbiedt. Ik heb daar op vijf verschillende school sportverengingen freerun lessen opgezet. Na alle opleidingen zag Laurens noodzaak in een freerunning beweging op gang brengen. Want… de sport werd in zijn ogen nog niet goed genoeg vertaald naar lessen voor kinderen. “Inmiddels zijn we 4 jaar verder en zijn er op vier verschillende plekken in Rotterdam én Krimpen aan den IJssel locaties waar we freerunning aanbieden”, aldus Laurens. “We maken lol door te trainen op de tricks. Daarnaast maakt OneMovement jongens en meisjes sterker in de zin van in het leven staan en door het leven gaan zonder fysieke en mentale klachten. Weerbaar zijn en weten hoe om te gaan met tegenslagen… dat gun je ieder kind. Toch?

Bedrijfsgegevens 

One Movement B.V. 
Eendrachtsstraat 12 unit: 14A
3012XL, Rotterdam

KVK: 86655140
BTW: NL864037818B01