Freerunparken in Rotterdam

Freerunparken in Rotterdam

Wat heel erg vet is aan Rotterdam is dat er maar liefst 3 outdoor freerunparken zijn in Rotterdam! Volledig ingericht voor de freerunner om in te trainen. Een mooie combinatie van muurtjes en bars (buizen om aan te zwaaien) maakt het de ideale trainlocatie om in te freerunnen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, als je er begint met trainen zie je steeds weer nieuwe mogelijkheden en bedenk je steeds weer nieuwe challenges.

Hoogvliet

In Hoogvliet is een groot freerunpark. Dit park zit naast 010 trickz, een indoorgym waar je voornamelijk tricking en freerunning kunt beoefenen. Dit park is heel erg groot en er zijn super veel mogelijkheden. Een nadeel is dat het park bijna volledig een betonnen ondergrond heeft. De landingen zijn hierdoor hard en maakt het moeilijk om nieuwe tricks te oefenen. Er is nog een stukje met zand, dit is dan weer ideaal om tricks te oefenen waarvan je nog niet zeker weet of je hem land (In deze blog vertel ik meer over verschillende ondergronden). Doordat het park zo groot is kun je je er volledig uitleven en kan je lekker trainen totdat je benen het niet meer aankunnen.

Schuttersveld

Op het schuttersvel is een iets kleiner freerunpark te vinden. Ik vind dit park ook leuk, omdat de bars en muurtjes echt helemaal door elkaar heen staat, zo kun je gebruik maken van de muurtjes en van de bars in 1 run. Door verschillende hoogtes en verschillende hoeken blijven er steeds nieuwe mogelijkheden komen. Er licht een zachte ondergrond, waardoor het een veilig park is. De muurtjes zijn over het algemeen best wel hoog, waardoor het voor een beginner een iets lastiger park is en als je valt val je wel een stukje naar beneden, maar door de zachte ondergrond moet dat niet voor problemen zorgen.

Zuiderpark

In het zuiderpark op de sportplaza staat ook een mooi freerunpark. In dit park zijn de muurtjes en de bars van elkaar gescheiden. Aan de ene kant heb je de muurtjes en andere kant heb je de bars. Als je wat verder gevorderd bent kun je wel van de bars naar het midden zwaaien en direct doorgaan op de muurtjes. De ondergrond is van zacht kunstgras, het is een hele lekkere ondergrond om tricks op te doen die je net hebt geleerd en nog niet op de stenen durft te doen. Ik kom al best wel lang in dit park en ik train er best wel vaak, maar elke keer als ik er kom zie ik weer nieuwe mogelijkheden, nieuwe runs en nieuwe challenges. Bij de muurtjes zijn het voornamelijk sprongen en vaults en bij de bars: swings en bartricks wat je kunt trainen.

Welk park is het beste?

Ik zou niet kunnen zeggen welk park ik het beste vind,  want het ligt er helemaal aan wat en hoe je traint. In elk park kun je verschillende dingen trainen en kan je je heel erg vermaken. Het park wat ikzelf het leukste vind is het zuiderpark, omdat hij lekker groot is, een goede ondergrond heeft en er zijn in het zuiderpark ook nog meer spots te vinden waar je lekker kunt trainen. Ik zou aanraden om bij alle parken een keertje te gaan kijken, zodat je zelf kunt uitzoeken wat een freerunpark jou te bieden heeft.

Freerunnen met OneMovement

Wil je samen met mij trainen in een freerunpark? Dat kan natuurlijk altijd als we elkaar toevallig tegenkomen in een van de parken. Het is ook mogelijk om een freerunfeestje te vieren in een van de freerunparken of een privé freerunles te boeken. Dan ga je sowieso met een van de trainers samen het park in!

Check hier een kleine video in het park!