Freerunnen tijdens een freerunjam

Freerun jams

Freerunners die bij elkaar komen om allemaal salto’s, sprongen en andere freerun tricks te doen. We noemen het in de freerun wereld ook wel een ‘’jam’’. Freerunjams zijn evenementen waarbij allemaal freerunners bij elkaar komen van alle niveaus en leeftijden. Het doel is om met elkaar te freerunnen, geen wedstrijd, maar gewoon plezier maken en van elkaar leren.

Inspireren en motiveren

Wij vinden freerunjams heel belangrijk, omdat dat vaak een plek is waar je geïnspireerd raakt, gemotiveerd en uit je comfort zone getrokken wordt. Doordat je allemaal andere freerunners tricks ziet doet die je eigenlijk ook zou willen kunnen, maar nog niet durft of kan raak je extra gemotiveerd om dat ook te leren! Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk, omdat je bij elkaar komt en allemaal een zelfde passie deelt. Iedereen freerunt op zijn eigen manier en daar kan je heel erg veel van leren. Je leert allerlei andere mensen kennen en je maakt nieuwe vrienden.

Outdoor en indoor

Een freerunjam zou binnen en buiten kunnen. Als je buiten afspreekt met een grote groep freerunners om te trainen heb je eigenlijk al een kleine freerunjam. Je hebt al snel een goeie vibe te pakken, omdat iedereen gekke tricks en challenges aan doen is. Als je even niet meer weet wat je zou kunnen trainen kan je gewoon met iemand anders zijn challenge meedoen en kijken wie hem als eerste heeft gehaald! Er zijn ook veel freerunjams die binnen worden georganiseerd. Er wordt dan een hele grote freerun set-up neergezet helemaal ingericht om op te freerunnen. Zo’n set-up kan natuurlijk klein zijn, maar ook enorm groot. Ik ben op verschillende freerun evenementen geweest waar echt een enorme set-up stond.

Video’s

Een freerunjam is ook de ideale setting om een leuke freerun video te maken, je kan dan een video maken met alle spectulaire tricks die op de jam gedaan worden en natuurlijk kan je je eigen tricks en runs filmen. Er is altijd wel iemand die jouw run wilt filmen dus daar hoef je je ook geen zorgen meer over te maken.

Creactiviteit

Met elkaar kom je vaak op allemaal gekke ideeën en zo ontstaan er hele leuk dingen. De een verzint iets en een ander voegt er net nog wat aan toe en dan komt er iemand aan die nog creatiever is dan de rest en die maakt er weer heel wat anders van. Snap jij het nog? Ik ook niet en dat is juist wat het zo leuk maakt!

OneMovement freerunjams

Tijdens de zomervakantie 2020 organiseren wij ook een paar kleine ‘’freerunjams’ alle informatie kan je hier vinden. Het is wel belangrijk dat je zelfstandig kan trainen, of samen met je vrienden natuurlijk. Er zijn altijd wel oudere jongens aanwezig die jou wat tips en tricks kunnen geven, maar over het algemeen moet je het wel zelf doen! Dit is natuurlijk een aardige verantwoordelijkheid, maar als je daar mee om kunt gaan dan wordt je sowieso een goeie freerunner!