7 populaire freerunmoves

Sidelfip, backflip, cork, B-twist, scootfull. Je wilt natuurlijk alle freerunmoves leren die je op internet voorbij ziet komen, maar hoe gaan deze moves en wat zijn de namen hiervan. In deze blog leg ik 7 populaire freerunmoves uit.

  1. Webster

De webster is eigenlijk een frontflip (voorwaartse salto) die je afzet met 1 voet. Deze trick kan je heel makkelijk tegen een klein obstakel aan doen, of ergens van af. Je kan de trick ook makkelijk van een obstakel af doen uit stilstand.

  1. SideFlip

De side flip is een flip waarbij je niet helemaal over de kop gaat, maar je een draai over je zij maakt. Je draait bij deze flip dus niet over je hoofd heen, daarom is dit een makkelijk trick om uit te voeren en is hij ook heel erg populair. Het is lastiger om aan te leren, omdat de draai over je zij lastig is te snappen, vaak leer je eerst een frontflip en daarna pas een side flip. Je kunt de sideflip met 1 voet of met 2 voeten afzetten.

  1. Backflip

De Backflip is een achterwaartse salto. Je maakt een draai over je hoofd heen naar achteren. Deze trick wordt veel gebruikt en er zijn heel erg veel variaties op zoals een kick to the moon, gainer. Een backflip wordt veel gebruikt om van een obstakel af te doen. Een backflip achterover is niet heel erg moeilijk, maar het is een enge trick omdat je pas je landing kunt zien als je over de kop bent.

  1. Backfull

Een backfull is een achterwaartse salto met een hele draai erin. Deze trick wordt vaak gedaan uit een scoot, of uit een een arabier. Een backfull uit stilstand op de grond is heel moeilijk en kost veel kracht, maar als je er een scoot voor doet is het een makkelijke trick en kan je hem overal doen!

  1. Cork

De cork is een een backflip die je trapt met 1 been (kick tot he moon) en een hele draai erin. Deze trick is moeilijk om aan te leren, deze leer je niet in 1 dag, maar dit is echt heel veel oefenen. Als je hem eenmaal kan is het een trick die je overal kunt doen en is hij niet heel erg moeilijk omdat je veel snelheid uit de trap haalt kost hij ook niet zoveel kracht.

  1. B-twist

De B-twist is een 360 terwijl je lichaam horizontaal blijft. Deze trick is best moeilijk om hem op de grond te doen, maar je kunt hem makkelijk ergen vanaf gooien, een obstakel of een verhoging.

  1. A-Twist

Een A-Twist is een webster met een hele draai erin. Deze trick is net als de webster lekker om tegen een obstakel aan te gooien.

Ik hoop dat je nu weet wat een aantal populaire freerun moves zijn, heel veel succes met oefenen! Natuurlijk heb je er met zo’n uitleg niet echt een beeld van, daarom heb ik alle tricks op een rijtje gezet en ze gedaan voor jullie!