Leer freerunnen tijdens onze lessen!

Salto’s leren     

Je hebt vast wel een beetje gekeken naar de freerun video’s van ons en je hebt alle coole salto’s, sprongen en vaults bekeken. Nu wil je het natuurlijk zelf gaan freerunnen! Dat kan tijdens de freerunlessen van OneMovement. Wij geven wekelijkse freerun trainingen en proberen zoveel mogelijk kids en jongeren een freerun plek aan het te bieden. We hebben verschillende locaties in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel waar je kan leren freerunnen.

Verbinden

OneMovement is een freerunclub die staat voor verbinden, wij willen freerunners bij elkaar brengen om samen te trainen, elkaar uit te dagen en te leren van elkaar. Natuurlijk doen we dit allemaal onder begeleiding van een professionele freerundocent, maar wij vinden het belangrijk dat jullie ook met elkaar trainen.

De freerunlessen

Tijdens de lessen zorgen we altijd voor een goede warming-up, we vragen veel van ons lichaam en daarom is het belangrijk dat de spieren goed warm zijn, voordat we aan het echte werk beginnen. Dit doen we doormiddel van leuke loopvormen, je kan hierbij denken aan een tikspel. Na de warming-up doen we ook wat kracht oefeningen, voor freerunning heb je al je spieren in je lichaam nodig en hoe sterker je spieren zijn, hoe makkelijker het freerunnen zal gaan. Daarna gaan we aan de slag met 3 verschillende parkours, waarin we in elk parkours goed letten op 1 bepaalde trick. Na de warming-up doen we nog een leuk freerun spelletje of eventjes vrij trainen. Dan zit de training er al weer op.

Uitdaging en acceptatie

We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn niveau wordt uitgedaagd, voor de een kan dat een sprong zijn, voor een andere een flip. Het gaat erom dat jij wordt uitgedaagd. Daarbij is acceptatie ook heel belangrijk, we respecteren elkaar en elkaars leerproces. De een pakt het sneller op dan de andere of de een durft veel meer dan ander, uiteindelijk met hard werken en discipline worden we allemaal een goede freerunner. We motiveren elkaar en spreken positief over elkaar zodat we allemaal betere freerunners worden.

Angst overwinnen

Een groot deel van freerunnen is het overwinnen van je angst. Het is continue onderdeel van de sport. Zelfs de pro’s hebben hier mee te dealen. Iedereen gaat er anders mee om, de een doet het eerst en denkt daarna pas na, terwijl er ook andere zijn die eerst alles helemaal berekenen en daarna de sprong wagen. Het laatste is natuurlijk het veiligste, maar als je er zeker van bent dat je iets kan dan is het ook niet erg om te springen zonder er veel over na te denken.

Freerun jams

Het lijkt ons zo cool om alle freerunners te begeleiden tot top atleten en ze bij elkaar te brengen doormiddel van verschillende jams. Waar al de OneMovement leden en alle andere freerunners bij elkaar komen om van elkaar te leren, elkaar uit te dagen en elkaar te motiveren. Als ik zelf naar een jam ben geweest, bijvoorbeeld 4 the love of movement ben ik altijd heel erg gemotiveerd als ik terug kom, eerst even wachten totdat alle spierpijn weg is en dan met een frisse blik weer keihard gaan freerunnen.