Freerunning in Pendrecht

Tijdens de coronacrisis hebben de lessen stilgestaan en konden we niet verder met het uitbouwen van de freerunclub. Gelukkig zijn er ook positieve dingen gebeurd. OneMovement krijgt namelijk een nieuwe locatie in Pendrecht! Op deze locatie werden freerunlessen gegeven door Dansh Freerun, echter stoppen zij met het aanbieden van de lessen. Ze hebben OneMovement gevraagd om de lessen op te pakken, zodat de kids daar niet opeens moeten stoppen met freerunnen. Dansh Freerun zal zich focussen op een andere urbansport: BMX. Dit is ook een hele toffe sport en een goeie combinatie met freerunning. Check de website voor BMX lessen in Rotterdam

Verschillende locaties

OneMovement telt nu 5 verschillende locaties waar kinderen kunnen leren freerunnen; Krimpen, Oud-Mathenesse, Hillegersberg-Schiebroek, IJsselmonde en Pendrecht (Klik hier voor het overzicht). Wij willen zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid geven om te freerunnen. Voor veel ouders/kinderen is het niet mogelijk om ver te reizen om freerunlessen te volgen, daarom proberen wij het zo laagdrempelig mogelijk te maken door verschillende locaties in Rotterdam te creeën waar kinderen kunnen freerunnen. De sport freerunning wordt steeds populairder, veel kinderen volgen youtubers die filmpjes maken over freerunning, parkour of trampoline. Ze willen dit ook leren, maar hebben geen plek waar ze dit kunnen leren.

School sportvereniging

De freerunlessen in Pendrecht zullen worden gegeven in samenwerking met de school sportvereniging. Dit is een concept om te ontdekken welke sport er echt bij jou past. Kinderen kunnen proeftrainingen volgen bij verschillende sporten en als er een sport tussen zit die ze willen gaan beoefenen, kunnen ze lid worden van de vereniging. Dit gaat altijd in samenwerking met de omliggende scholen. Ik vind dit een mooi concept, omdat er vaak veel kinderen zijn die op deze manier gaan sporten, terwijl ze dit anders niet zouden doen. De gymdocenten betrekken alle kinderen en helpen de ouders met het aanmelden of het aanvragen van het jeugdsportfonds.

De lessen

Normaal gesproken worden de lessen in de gymzaal aan de krabbendijkstraat gegeven. Door de coronacrisis is het nog niet toegestaan om binnen te sporten. Hierdoor worden de lessen buiten gegeven. De start- en eindlocatie is wel bij de gymzaal. De lessen worden weer binnen gegeven, als het weer is toegestaan. De freerunlessen zullen worden gegeven op de dinsdagmiddag. Na schooltijd kan je direct naar de freerunlocatie, de eerste groep start om 15:45-16:45 en de 2e groep 16:45-17:45. Er zijn 2 verchillende groepen. Een groep voor de onderbouw, leeftijd 7-9 en een groep voor de bovenbouw, leeftijd 10-12. De les zal worden gegeven door Jim van Nes.  Je kunt altijd langs komen voor een gratis proefles. U kunt zich hier aanmelden.