Freerunlessen gaan door in de vakantie

Stil gestaan 

Het land heeft een tijdje helemaal stil gestaan, dit is vast niemand ontgaan, de freerunlessen hebben zeker 2,5 maand helemaal stil gelegen. Het was niet toegestaan was om iets te ondernemen. Hierdoor zijn er veel lessen uitgevallen. In deze periode hebben veel kinderen geen progressie kunnen maken en heeft de weg naar de beste freerunner van Nederland een beetje stil gestaan. Natuurlijk konden we thuis nog wel blijven trainen.

Door in de Zomer

Doordat de lessen zolang hebben stilgestaan gaan wij in de zomervakantie door met de freerunlessen, zodat we zoveel mogelijk lessen kunnen inhalen. Het is nog even de vraag of deze lessen binnen of buiten zullen zijn, de vooruitzichten zien ernaar uit dat we naar binnen kunnen, maar dan is het nog maar de vraag of we aan alle eisen voldoen en of de zaal zich laat verhuren in de vakantie. De lessen zullen doorgaan t/m vrijdag 15 augustus. Daarna zullen de lessen weer starten op maandag 31 augustus.

Fit blijven

Met dreiging om ziek te worden is het juist belangrijk dat we fit blijven, voldoende bewegen, gezond eten en genoeg frisse lucht krijgen. Hoe fitter je bent, hoe beter je immuunsysteem zal werken om je te beschermen voor allerlei ziekten, daarom vinden we het ook heel belangrijk dat we hier zoveel mogelijk aan bijdragen. Thuis zitten is geen optie meer, tenzij je thuis aan het trainen bent ?. Je kunt thuis natuurlijk heel goed je kracht en lenigheid trainen. Je kracht kan je oefenen door bijvoorbeeld push-ups, pull ups en sit-ups te doen, je lenigheid kan je oefenen door te stretchen.

De juiste voeding

Naast dat het belangrijk is om voldoende te blijven bewegen, is het ook belangrijk dat je de juiste voeding binnen krijgt. De juiste hoeveelheid aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en minarelen. Je kunt je weerstand verbeteren door gevarieerd te eten en elke dag voldoende groente en fruit te eten. Dit verbeterd niet alleen je weerstand, maar ook je spierherstel. Als je de juiste voeding eet, zal je sneller van je spierpijn af zijn dan wanneer je alleen maar ongezonde dingen eet. Hoe sneller je van je spierpijn af bent, hoe sneller je weer kunt trainen en hoe sneller de progressie gaat. Alles om de beste freerunner te worden!

De buitenlessen

Tijdens de buitenlessen waren we genoodzaakt om anders te trainen. Buiten trainen we veel meer parkour dan flips. Vaak willen kinderen natuurlijk zo snel mogelijk de frontflip of de backflip kunnen, helaas is dit niet op elke plek buiten even makkelijk aan te leren. Wel zijn de freerunners een stuk creatiever geworden en hebben ze kunnen ontdekken wat de mogelijkheden buiten allemaal zijn.

Terug naar hoe het was

Langzaam gaat alles weer terug naar hoe het was, gelukkig maar. We willen natuurlijk allemaal zo snel mogelijk weer helemaal terug naar de oude situatie, maar dit gaat helaas niet. We hopen en gaan er van uit dat vanaf 1 september 2020 alles weer helemaal terug is naar de oude situatie en we weer volop kunnen ondernemen met het freerunnen. Dan hopen we dat het ook weer is toegestaan om een klein evenementje of wedstrijdje te organiseren. Dit is natuurlijk wat de sport nog veel leuker maakt.