Freerunles op het strand van Nesselande

Freerun spots in Nesselande

Iedereen kent het strand bij Nesselande wel, een mooi recreatie gebied aan de zevenhuizerplas. Je hebt er een wakeboardbaan, skatebaan, calistelicspark, een grote speeltuin en natuurlijk het strand zelf. Bij het strand zijn een aantal goede spots te vinden. Doordat er een verhoging is waar je vanaf kunt springen/flippen naar het strand toe maakt het een ideale spot om flips te oefenen en zacht neer te komen. Er zijn verschillende hoogtes, dus als het goed gaat kun je altijd jezelf nog meer uitdagen. In de speeltuin heb je een grote ‘’spin’’ waar je ook tricks vanaf kunt doen naar het zand toe. Je kunt er ideaal van het gras naar het zand nieuwe tricks oefenen. Je land lekker zacht en het is niet heel erg hoog. Dit maakt deze spot super leuk om te trainen.

Freerunles

Ik werd benaderd door een groepje freerunners uit Zevenhuizen die niet meer konden freerunnen, omdat ze normaal gesproken altijd binnen trainde en dit door de coronacris niet meer mogelijk was. Zij hadden OneMovement benaderd of we misschien wat voor ze konden doen. Ik Heb even gekeken in de planning en dat moest wel lukken! Nu geef ik al een aantal weken elke woensdagmiddag 13:30-14:30 les op het strand van Nesselande. Super tof om te doen, omdat het natuurlijk een hele leuke locatie is en omdat ik de freerunners weer een plek kan aanbieden waar ze kunnen trainen.

Buiten freerunnen

Als je normaal gesproken gewend bent om binnen te freerunnen is het heel anders als je buiten gaat trainen. Binnen kan je natuurlijk alle obstakels verplaatsen en als het niet lukt maak je het parkour gewoon makkelijker. Buiten kan dit natuurlijk niet. Hier moet je echt je lichaam trainen dat je de bijv. de sprong aankan en als je zeker weet dat je hem kan dan moet je je mentaal zover krijgen dat je de sprong ook daadwerkelijk durft te doen. Zelf vindt ik dit een van de mooiste dingen van de sport. Ik vind het ook heel erg leuk om iemand zoveel te motiveren dat ze het wel doen, terwijl ze het eigenlijk niet durfde. De sport freerunning wordt normaal gesproken altijd buiten getraind. De reden dat we binnen trainen is omdat je dan niet afhankelijk bent van het weer en omdat je alle tricks op een veilige manier kunt oefenen, maar uiteindelijk is het de bedoeling om alle tricks die je binnen hebt geleerd ook buiten te doen.

Blijven de freerunlessen in Nesselande?

De lessen in Nesselande zijn nog maar een tijdje bezig en er is een klein vast groepje. Mocht het zo zijn dat er meer animo is voor freerunles in Nesselande dan gaan we gewoon door met de lessen. Als het weer is toegestaan kunnen we ook in een zaal gaan trainen. Welke zaal dit zal worden is nog niet helemaal duidelijk. Het is in ieder geval super tof dat er iets nieuws is ontstaan en we gaan er alles aan doen om dit ook een succes te laten worden.

Aanmelden

Woon je in Nesselande of in een omliggende wijk; Zevenhuizen, Ommoord, Alexander of Bergschenhoek? Heb je altijd eens vette freeruntricks willen leren? Meldt je aan voor een gratis proefles freerunning! Dan zie ik je binnenkort!

Aanpassing 2022-2023

Geen lesaanbod meer in  Nesselande 

Helaas is er geen lesaanbod meer op Nesselande. Wij hebben alleen nog een locatie op Oosterflank. Adenstraat 5, Rotterdam. Hier geven we les op de vrijdag. We hebben het een tijdje gedaan in Nesselande. Helaas konde we geen geschikte zaal vinden en was het niet rendabel op de lange termijn. Als we een zaal kunnen vinden komen er wellicht weer lessen in Nesselande!