De beste freerunspots in Krimpen aan den IJssel

Freerunning

Zelf kom ik uit Krimpen aan den IJssel. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ook heb ik hier leren freerunnen en heb ik de sport zien ontwikkelen. Waar vroeger een paar kinderen/jongeren de sport deden, is dit nu compleet veranderd. Als ik in de ‘Grote speeltuin’ kom, zie ik verschillende kinderen flips trainen en zijn ze bezig hun flips te verbeteren of gewoon plezier te maken. Dit vind ik heel erg tof om te zien en dit motiveert mij om door te gaan met een community te bouwen waar iedereen welkom is en waar we met z’n allen steeds beter worden.

Verschillende spots

Krimpen kent een aantal verschillende spots. Welke spots vind ik het beste? Naar mijn mening zijn de beste spots te vinden bij het bowlingcentrum, het gemeentehuis en de grote speeltuin. De spot bij het bowlingcentrum is een echte parkourspot. Hier kan je vaults oefenen, een aantal jumps. Je kunt natuurlijk ook flips doen, alleen heb je maar een klein beetje gras, de rest is allemaal steen, dus dit is echt voor gevorderden. Bij het gemeentehuis is een soortgelijke spot. Deze spot heeft heel veel bars (buizen/relingen), waarop je goed kunt springen zonder dat je het kapot maakt. Het is heel goed om je techniek te oefenen. Het nadeel is dat hier helemaal geen gras is te vinden. Bij de grote speeltuin is een ideale spot om je flips te oefenen. Doordat hier zand ligt, lijkt het net of je op een zachte mat landt. Ik heb hier al vele tricks aan kinderen geleerd en ook zelf geleerd natuurlijk.

Trainen onder begeleiding

Als je wilt komen oefenen op een van de spots dan kan dat ook onder begeleiding. Er wordt elke maandag freerunles gegeven op een van deze spots. Ook ideaal als je bijvoorbeeld uit Ouderkerk aan den IJssel of Krimpen aan den Lek komt. Deze dorpen hebben nog geen plek om te freerunnen, maar ik denk dat in deze dorpen zich ook freerunners schuilhouden. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf naar de spots gaan om te oefenen, maar kijk dan natuurlijk wel goed uit en zorg ervoor dat je altijd zeker bent van wat je gaat doen.

Freerunpark

Er staat zelfs op de planning dat er freerunpark gaat komen in Krimpen aan den IJssel. Voordat de coronacrisis alles plat legde, waren deze plannen volop bezig. Een freerunpark zou natuurlijk geweldig zijn om al je tricks, vaults, sprongen en flips te oefenen. Dit zou naar mijn mening een echte aanwinst zijn voor Krimpen en omstreken. Er komen steeds meer freerunparken. Het dichtsbijzijnde park is in Capelle aan den IJssel. Dit park is te vinden in het Schollebos. Super leuk om een keer te gaan kijken en te trainen. Het park ziet er leuk uit en door de zachte ondervloer heel erg geschikt voor kinderen.

Waar train ikzelf?

Ik krijg vaak de vraag waar ikzelf train. Zelf train ik voornamelijk in Rotterdam; in een van de freerunparken of gewoon een goede spot. Rotterdam kent een heleboel goede freerunspots, maar daar zou ik een aparte blog over moeten schrijven. Naast dat ik daar train, train ik ook veel op andere plekken die veel potentie hebben. Als ik op social media een coole spot zie, ga ik daar vaak naartoe.